marți, 15 februarie 2011

Atitudinea pozitiva

Nu intotdeauna, dar de cele mai multe ori, atmosfera de la locul de munca, de acasa,  este creata de starea ta interioara, depinzand mai putin de caracterul celor cu care interactionezi. A avea capacitatea de a te detasa de lucrurile marunte, de a avea o vizune globala asupra vietii, de a gestiona inteligent unele situatii dificile si mai ales...a te putea face placut, poate uneori sa-ti salveze viata, sau fara a exagera, ar putea sa imbunatateasca calitatea ei. Daca tie frica de o situatie, confrunt-o direct, nu incerca sa o ocolesti, vei face risipa de timp si energie! In plus, confruntand-o, ai putea sa ai sentimentul placut ca ai facut ceea ce trebuia sa faci.
Incearca sa fii implicat la locul de munca, experimenteaza noi provocari, si ai sa vezi ca nu vei mai intampina dificultati in concentrarea atentiei, nu vei mai percepe activitatea ca fiind de rutina, in plus te vei simti mult mai util. Atitudinea pozitiva poate deveni bunul cel mai de pret, daca esti constient ca nu ceea ce se intampla, ci ceea ce se intampla in interiorul tau este cel mai important.

Un comentariu:

  1. Cateodata chiar lucrurile marunte dau savoare vietii ... Ma gandesc ca lipsa capacitatii de a ne bucura de lucrurile simple duce la imposibilitatea de-a ne bucura de cele mari!
    "Ceașca sufletului este plină de rutină, prejudecăți și griji! Dacă vei încerca să torni în ea, va fi în zadar, fără efect! Mai întâi golește această ceașcă, măcar pentru o vreme și pune în ea numai lucruri minunate, pune lucrurile pe care le meriți!"

    RăspundețiȘtergere